Σοκολατένιο κέικ περιχυμένο με κρέμα σοκολάτας

Μια διπλή σοκολατένια εμπειρία.

Ακόμα και οι πιο εθισμένοι στη σοκολάτα θα ικανοποιηθούν με αυτό το σοκολατένιο γλύκισμα.

Υλικά
200 γραμμάρια καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα, χοντροκομμένη
175 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
175 γραμμάρια «ψιλή» ζάχαρη
4 αυγά
1 φλιτζάνι (150 γραμμάρια) κοσκινισμένο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γραμμάρια αμυγδαλόσκονη
1 κουταλάκι του γλυκού κοσκινισμένο baking powder
1/2 φλιτζάνι (125ml) γάλα

Για την κρέμα σοκολάτας
300 ml πηχτή κρέμα γάλακτος
150 γραμμάρια καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα, χοντροκομμένη

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς και βουτυρώστε μια στρογγυλή φόρμα με τσέρκι διαμέτρου 20 εκατοσ.
2. Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ανακατεύοντας συχνά μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Αφήστε τη λίγο να κρυώσει.
3. Χτυπήστε με το μίξερ σε ένα μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν για 5 λεπτά. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέστε το αλεύρι, το baking powder, την αμυγδαλόσκονη, το γάλα και τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
4. Χύστε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 45 λεπτά περίπου. Αφήστε το να κρυώσει ελαφρά, ξεφορμάρετέ το και αφήστε το να κρυώσει τελείως.
5. Για την κρέμα σοκολάτας ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος σε χαμηλή φωτιά και προσθέστε τη σοκολάτα, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Αφήστε το μείγμα σας για 15 λεπτά να κρυώσει και να πήξει ελαφρώς, αλλά ακόμα να είναι ρευστό.
6. Περιχύστε το κέικ σας και πασπαλίστε με τριμμένη κουβερτούρα. Σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης:

Σοκολατένιο κέικ με γλάσο σοκολάτας

Mousse σοκολάτας με καβουρδισμένα φουντούκια

Κέικ σοκολάτας με βατόμουρα

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης