Σοκολατένια muffins με ελαφριά γεύση καρύδας

Υπέροχες σοκολατένιες μπουκίτσες με απλά υλικά.

Το ιδανικό γλύκισμα για να συνοδέψετε τα ροφήματά σας.

Υλικά
150 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, ψιλοκομμένο
100 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια
150 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι «ψιλή» ζάχαρη
1 φλιτζάνι απλό αλεύρι
2 ελαφρά χτυπημένα αυγά
2 κουταλιές της σούπας νιφάδες καρύδας

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε ελαφρά δύο φόρμες με 12 τρύπες-θήκες για muffins χωρητικότητας 30 ml η καθεμία.
2. Τοποθετήστε το βούτυρο και τη μαύρη σοκολάτα σε μια κατσαρόλα. Χοντροκόψτε τα 2/3 της σοκολάτας γάλακτος και ρίξτε τα στην κατσαρόλα Κόψτε την υπόλοιπη σοκολάτα γάλακτος σε 24 κομμάτια και αφήστε τα κατά μέρος
3. Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 2 έως 3 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Απομακρύνετε την κατσαρόλα από το μάτι. Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε.
4. Αφήστε το μείγμα σας 5 λεπτά να ξεκουραστεί και να κρυώσει ελαφρά και προσθέστε τα αυγά, το αλεύρι και τις νιφάδες καρύδας. Ανακατέψτε καλά.
5. Μοιράστε το μείγμα στις θήκες των muffins και πιέστε ένα κομματάκι σοκολάτας γάλακτος στο κέντρο καθενός. Ψήστε για 12 λεπτά περίπου, αφήστε τα muffins σας να κρυώσουν και σερβίρετέ τα.

Διαβάστε επίσης:

Σοκολατένια brownies με ολόκληρα κεράσια

Φοντάν σοκολάτας με Baileys

Σοκολατένια brownies με καρύδια

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης