Κοτόπουλο-λουκούμι με μανιτάρια, πιπεριές και μπέικον
Λιώνει στο στόμα και κάνει το στομάχι ευτυχισμένο.
Μια φανταστική συνταγή για ένα πιάτο που απλά δεν γίνεται να μην λατρέψετε, από το όνομά του ακόμα.
Υλικά
1 κοτόπουλο (ζητήστε από τον χασάπη να το κόψει σε μερίδες)
120ml. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
250γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
50γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
75γρ. πράσινες πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
125γρ. κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
350γρ. μανιτάρια, χωρίς κοτσάνια
30γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
20γρ. αλεύρι
125ml. λευκό κρασί
150ml. ντομάτες κονκασέ
500ml. ζωμός κοτόπουλου
10γρ. βασιλικός, ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Το βγάζετε από την κατσαρόλα.
2. Βάζετε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, το μπέικον και τις πιπεριές. Αλατίζετε και σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα τα κρεμμύδια και να μαλακώσουν. Προσθέτετε τα μανιτάρια και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν. Έπειτα ρίχνετε το σκόρδο και μόλις πάρει μια βράση προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε καλά. Σβήνετε το φαγητό με το κρασί και αφήνετε να πιει τα υγρά. Τέλος προσθέτετε τις ντομάτες, αλατίζετε και ρίχνετε το ζωμό.
3. Βάζετε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και το αφήνετε να πάρει μια βράση. Μόλις πάρει, χαμηλώνετε αμέσως τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και το αφήνετε να μαγειρευτεί σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι το κοτόπουλο να μαλακώσει. Γαρνίρετε με βασιλικό και σερβίρετε.