Λιγκουίνι με αγκινάρα και κοτόπουλο
Σας έχει απομείνει κοτόπουλο από το χθεσινό σας γεύμα; Δεν πρόκειται ποτέ να το πετάξετε και δεν χρειάζεται να το φάτε σκέτο για να μην σας μείνει στο ψυγείο. Χρησιμοποιήστε το ως πρώτη ύλη για ένα καινούριο πιάτο, που θα σας χορτάσει με το παραπάνω.
Υλικά
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη (χωρίς τα σπόρια)
300γρ. λιγκουίνι
Βραστό ή ψητό κοτόπουλο ψιλοκομμένο
175γρ. κονσέρβα καρδιές αγκινάρας κομμένες στη μέση
Χυμό από ένα λεμόνι
Ξύσμα από ένα λεμόνι
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
1. Σε ένα ταψί ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Βάλετε το κρεμμύδι και το τσίλι να κάψει, για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
2. Στο μεταξύ, βράστε τα λιγκουίνι όπως αναφέρεται στις οδηγίες χρήσεις στην συσκευασία του πακέτου. Κρατήστε λίγο από το ζεστό νερό για αργότερα.
3. Στα βρασμένα και έτοιμα ζυμαρικά, προσθέστε το κοτόπουλο, το μείγμα με τα κρεμμύδια και αφήστε τα να μαγειρευτούν για 5 λεπτά, ανακατεύοντας. Στη συνέχεια, προσθέστε τις αγκινάρες, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι και λίγες κουταλιές από το νερό που βράσατε τα ζυμαρικά στα λιγκουίνι και ανακατέψτε καλά.
Tip: Σερβίρετε αμέσως, με λίγο σκληρό τριμμένο τυρί