Δροσερή mousse γιαουρτιού αρωματισμένη με εσπεριδοειδή
Λεμόνι και πορτοκάλι δίνουν ένα υπέροχο άρωμα σε αυτήν την ελαφριά mousse γιαουρτιού.
Φρεσκοτριμμένη φλούδα λεμονιού και πορτοκαλιού χρωματίζουν μοναδικά αυτήν την καλοκαιρινή συνταγή.
Υλικά
2 κουταλιές της σούπας βραστό νερό
2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη ζελατίνης
2 ασπράδια αυγών
1/3 του φλιτζανιού «ψιλή» ζάχαρη
300 γραμμάρια γιαούρτι με άρωμα βανίλιας
2 κουταλάκια του γλυκού λεπτοτριμμένη φλούδα πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού λεπτοτριμμένη φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση
1. Τοποθετήστε το βραστό νερό σε ένα πυρίμαχο σκεύος, προσθέστε τη ζελατίνη και ανακατέψτε καλά με ένα πιρούνι μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
2. Με το μίξερ χτυπήστε καλά τα ασπράδια σε ένα μπολ μέχρι να διαμορφωθούν μαλακές αιχμές. Προσθέστε τη ζάχαρη και χτυπήστε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να διαλυθεί.
3. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε καλά το γιαούρτι με τα ξύσματα πορτοκαλιού και λεμονιού. Προσθέστε και τη διαλυμένη ζελατίνη και ανακατέψτε.
4. Αναμείξτε ελαφρά το μείγμα του γιαουρτιού με τα χτυπημένα ασπράδια.
5. Μοιράστε τη mousse σας σε 4 γυάλινα μπολ και βάλτε τα στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον. Διακοσμήστε τα με κομμάτια πορτοκαλιού ή γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι, μανταρίνι ή περγαμόντο και σερβίρετε.
Διαβάστε επίσης: