Λαχταριστή κις με τυρί και μπέικον σε 4 βήματα
Από τις πιο δημοφιλείς και νόστιμες πίτες.
Ναι, εντάξει, το παραδεχόμαστε, η quiche δεν είναι και το πιο υγιεινό φαγητό που μπορεί να φάει κανείς, ούτε αυτό με τις λιγότερες θερμίδες, δεν παύει όμως να αποτελεί μια απίστευτη λιχουδιά για τους λάτρεις των αλμυρών. Και, εντάξει, αν την τρώμε και μια φορά στο τόσο δεν χάλασε ο κόσμος. Απολαύστε χωρίς αναστολές!
Υλικά
1 έτοιμη ζύμη για τάρτες
1κ.σ. βούτυρο
12 φέτες μπέικον, σε κομματάκια
1 πακέτο τυρί μοτσαρέλα
4 αυγά
2 κούπες κρέμα γάλακτος
3/4κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C.
2. Απλώστε τη ζύμη σε μια ταρτιέρα ή σε ένα πυρέξ.
3. Χτυπήστε τα αυγά με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να «δέσουν» και ρίξτε το μείγμα μέσα στη ζύμη.
4. Βάλτε την κις στο φούρνο και ψήστε την για 15 λεπτά. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 160C και αφήστε την να ψηθεί για άλλα 40 λεπτά. Αφήστε την να σταθεί για 10 λεπτά και σερβίρετε.