Υπέροχες γεμιστές πιπεριές με κοτόπουλο και τυρί

Λίγος αέρας από το Μεξικό στην κουζίνα σας.

Ετοιμάστε μια κανονική «fiesta» στο αποψινό τραπέζι, με αυτή την καταπληκτική, πικάντικη συνταγή που θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Υλικά
3 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλα
3 κούπες ζωμός κοτόπουλου
220γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
115γρ. γραβιέρα αμφιλοχίας ή πεκορίνο, τριμμένο
115γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο
1 με 3 πιπεριές jalapeno, κομμένες σε κυβάκια
115γρ. ψιλοκομμένο πράσινο τσίλι από κονσέρβα
1 1/2 κ.γ. κύμινο
φρέσκο, κομμένο καλαμπόκι από δύο ρόκες
αλάτι, πιπέρι
1/4 κούπας σάλτσα ντομάτας
1/4 με 1/2 κούπας τριμμένα κρουτόν
4 κόκκινες μεγάλες πιπεριές

Εκτέλεση
1. Βάλτε το κοτόπουλο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, καλύψτε το με τον ζωμό και αφήστε το να πάρει μια βράση και έπειτα να σιγοβράζει μέχρι να είναι έτοιμο. Βάλτε τον στην άκρη μέχρι να κρυώσει τόσο ώστε να μπορείτε να το πιάσετε.
2. Κόψτε το κοτόπουλο σε λωρίδες ή χτυπήστε το μια φορά με το food processor.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμείξτε το κοτόπουλο, το τυρί κρέμα, το μισό πεκορίνο και τσένταρ, τις jalapenos, τα πράσινα τσίλι, το κύμινο, όσο αλάτι και πιπέρι θέλετε, το καλαμπόκι και την σάλτσα. Ανακατέψτε καλά.
4. Κόψτε τις κόκκινες πιπεριές στη μέση, από την κορυφή μέχρι τον πάτο. Αφαιρέστε όλο το εσωτερικό και τους σπόρους και γεμίστε τις με το μείγμα του κοτόπουλου. Πασπαλίστε με το υπόλοιπο τυρί και τα τριμμένα κρουτόν.
5. Βάλτε τις πιπεριές σε ένα ρηχό ταψί καλυμμένο με αλουμινόχαρτο και ψήστε τις για 25 με 30 λεπτά στους 180C, μέχρι να μαλακώσουν και η γέμιση να έχει ζεσταθεί μέχρι μέσα και να έχει πάρει χρώμα.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης