Brownies με καρύδια σε 4 βήματα
Μια εύκολη συνταγή για μια σοκολατένια απόλαυση που δύσκολα θα μπορέσετε να αντισταθείτε.
«Σκληρά» απ' έξω και μαλακά στο εσωτερικό αυτά τα brownies με τραγανά καρύδια είναι απλά υπέροχα.
Υλικά
120 γραμμάρια καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα
125 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
200 γραμμάρια «ψιλή» ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 αυγά
85 γραμμάρια απλό αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας καλής ποιότητας κακάο
100 γραμμάρια ψιλοκομμένα καρύδια
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε ένα ταψάκι 20 x 20 εκατοσ. Στρώστε του αντικολλητικό χαρτί.
2. Λιώστε τη σοκολάτα σε ένα μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει και στη συνέχεια αφήστε τη να κρυώσει.
3. Χτυπήστε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και τα αυγά ένα-ένα χτυπώντας κάθε φορά καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Κοσκινίστε το αλεύρι και το κακάο κα ανακατέψτε τα στο μείγμα. Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα και τα καρύδια και ανακατέψτε.
4. Χύστε το μείγμα σας στο έτοιμο ταψάκι και ψήστε για 20-25 λεπτά. Αφήστε το γλυκό σας να κρυώσει, κόψτε σε τετράγωνα και σερβίρετε.
Διαβάστε επίσης:
Σοκολατένια brownies με ολόκληρα κεράσια