Καραμελωμένα πορτοκάλια με γιαούρτι αρωματισμένο με κανέλα
Μια πανεύκολη συνταγή για ένα γρήγορο γλύκισμα χωρίς πολλά λιπαρά.
Πορτοκάλια καραμελώνονται στο τηγάνι και σερβίρονται με γιαούρτι αρωματισμένο με κανέλα σε έναν μοναδικό συνδυασμό.
Υλικά
55 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι) καστανή ζάχαρη
60 ml (1/4 φλιτζανιού) κρέμα γάλακτος με ζελατίνη και 35% περιεκτικότητα σε λιπαρά
25 γραμμάρια βούτυρο
4 πορτοκάλια καθαρισμένα, ξεφλουδισμένα, χωρίς τη λευκή ψίχα και κομμένα σε φέτες πάχους 1 εκατοσ.
130 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι) φυσικό γιαούρτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Εκτέλεση
1. Συνδυάστε τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 2 λεπτά μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
2. Προσθέστε τις φέτες πορτοκαλιού και μαγειρέψτε, γυρίζοντάς τες περιστασιακά, για 2 λεπτά μέχρι να ζεσταθούν καλά.
3. Στο μεταξύ βάλτε το γιαούρτι και την κανέλα σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν καλά.
4. Μοιράστε τις φέτες πορτοκαλιού σε πιάτα σερβιρίσματος. Περιχύστε τες με τη σάλτσα τους και από πάνω βάλτε από μια κουταλιά από το αρωματισμένο σας με κανέλα γιαούρτι. Σερβίρετε αμέσως.
Διαβάστε επίσης:
Καραμελωμένες τηγανιτές μπανάνες