Σοκολατένια τρουφάκια με καρύδα
Σε τέσσερα βήματα φτιάξτε λαχταριστά τρουφάκια με πέντε υλικά.
Νιφάδες καρύδας τυλίγουν μπουκίτσες μαύρης σοκολάτας που θα ικανοποιήσουν μέχρι και τους πιο απαιτητικούς.
Υλικά
250 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
125 ml (1/2 φλιτζάνι) κρέμα γάλακτος με ζελατίνη και 35% περιεκτικότητα σε λιπαρά
1-2 κουταλιές της σούπας ρούμι ή κονιάκ
150 γραμμάτια μαύρη σοκολάτα που λιώνει (για γλασάρισμα)
130 γραμμάρια (2 φλιτζάνια) νιφάδες καρύδας
Εκτέλεση
1. Τοποθετήστε την τεμαχισμένη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο γυάλινο μπολ. Ζεστάνετε την κρέμα σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να βράσει. Περιχύστε την τεμαχισμένη σοκολάτα με την ζεστή κρέμα και ανακατέψτε μαλακά, μέχρις ότου η σοκολάτα λιώσει και το μείγμα ομογενοποιηθεί.
2. Προσθέστε το ρούμι (ή το κονιάκ) και ανακατέψτε. Καλύψτε με διάφανη μεμβράνη και αφήστε το μείγμα για 2-3 ώρες να σφίξει.
3. Στρώστε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί (ή δίσκο) και φτιάξτε μπαλίτσες από το μείγμα σοκολάτας. Απλώστε τες στο αντικολλητικό χαρτί, σκεπάστε το ταψί σας και βάλτε το στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον μέχρι να σφίξουν τα τρουφάκια σας.
4. Λιώστε τη μαύρη σοκολάτα. Βάλτε την καρύδα σε ένα μεγάλο πιάτο. Βουτήξτε ένα ένα τα τρουφάκια στη λιωμένη σοκολάτα και στη συνέχεια κυλήστε τα στο πιάτο με την καρύδα. Βάλτε τα στο ταψί με το αντικολλητικό χαρτί, αφήστε τη σοκολάτα να στεγνώσει καλά πάνω τους και σερβίρετε.
Διαβάστε επίσης:
Νηστίσιμα τρουφάκια με φουντούκια