Mousse μαύρης σοκολάτας με λικέρ πορτοκάλι
Ένα λαχταριστό, σοκολατένιο γλύκισμα ιδανικό για τα καλοκαιρινά απογεύματα.
Τέσσερα υλικά συνδυάζονται σε τρία βήματα σε έναν υπέροχο, δροσερό συνδυασμό.
Υλικά
300 γραμμάρια καλή ποιότητας μαύρη σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια
3 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
125 ml (1/2 φλιτζάνι) ελαφρύ ελαιόλαδο
60 ml (1/4 του φλιτζανιού) λικέρ Cointreau ( λικέρ πορτοκαλιού)
Εκτέλεση
1. Βάλτε τη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο σκεύος πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει (προσέξτε να μην ακουμπά το σκεύος σας το νερό). Ανακατέψτε μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και αφήστε τη μετά στο πλάι να κρυώσει.
2. Με το μίξερ χτυπήστε τα ασπράδια σε ένα καθαρό, στεγνό μπολ μέχρι να σχηματιστούν σταθερές αιχμές. Προσθέστε τους κρόκους έναν έναν χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα και χτυπήστε καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Σταδιακά προσθέστε το ελαιόλαδο και το λικέρ συνεχίζοντας το χτύπημα.
3. Μοιράστε το μείγμα σας σε μπολ, σκεπάστε τα και βάλτε τα στο ψυγείο για 4 ώρες μέχρι να σφίξουν. Σερβίρετε γαρνίροντας με νιφάδες σοκολάτας και φρέσκες φράουλες.
Διαβάστε επίσης:
Υπέροχη σοκολατένια mousse με «μεθυσμένα» cranberries