Λαχταριστή πορτοκαλόπιτα περιχυμένη με σιρόπι
Φτιάξτε μοναδική πορτοκαλόπιτα ακολουθώντας τα παρακάτω 5 απλά βήματα.
Ένα υπέροχο γλύκισμα με έντονο άρωμα εσπεριδοειδών.
Υλικά
1 ποτήρι χυμός πορτοκάλι
1 ποτήρι ηλιέλαιο
4 αυγά
Λεπτοτριμμένο ξύσμα από τη φλούδα 3 πορτοκαλιών
2 βανίλιες
1 κεσεδάκι γιαούρτι
2 φακελάκια baking powder
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
Για το σιρόπι
4 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
Λεπτοριμμένο ξύσμα από τη φλούδα 1 λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλα
Εκτέλεση
1. Βάλτε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της πορτοκαλόπιτας εκτός από το φύλλο κρούστας και ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
2. Προσθέστε το φύλλο κρούστας κόβοντάς το σε μικρά λεπτά κομμάτια (προσέξτε τα φύλλα να μην κολλούν μεταξύ τους).
3. Αδειάστε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ελαφρά ταψί και ψήστε την πορτοκαλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 140 βαθμούς για 40-45 λεπτά περίπου.
4. Στοπ μεταξύ για το σιρόπι βάλτε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλής φωτιά μέχρι να πάρει μία βράση.
5. Χύστε το ζεστό σιρόπι στη ζεστή πορτοκαλόπιτα και αφήστε το γλυκό σας να κρυώσει εντελώς (μην το κόψετε πιο πριν γιατί θα κάτσει). Πετάξτε το ξυλάκι κανέλας και σερβίρετε με παγωτό.
Διαβάστε επίσης:
Ζελέ πορτοκαλιού με κρέμα Cointreau
Κεκάκια καρύδας και μοσχολέμονου περιχυμένα με σιρόπι με ρούμι