Κέικ καρύδας με σιρόπι μοσχολέμονου
Πλούσια γεύση καρύδας σε ένα γευστικό κέικ περιχυμένο με σιρόπι αρωματισμένο με μοσχολέμονα.
Περιχυμένο με σιρόπι από μοσχολέμονα αυτό το κέικ καρύδας θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες σε κάθε περίσταση.
Υλικά
125 γραμμάρια βούτυρο ψιλοκομμένο
3 αυγά χτυπημένα
3/4 του φλιτζανιού γάλα
1 και 1/2 φλιτζάνι κοσκινισμένο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 και 1/4 φλιτζανιού «ψιλή» ζάχαρη
1 και 1/4 του φλιτζανιού νιφάδες καρύδας
Για το σιρόπι μοσχολέμονου
Λεπτοτριμμένη φλούδα από 3 μοσχολέμονα (lime)
Χυμός από 3 μοσχολέμονα (lime)
1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε ελαφρά μια στρογγυλή φόρμα με τσέρκι διαμέτρου 22 εκατοστών και βάθους 6 εκατοστών
2. Βάλτε το βούτυρο σε ένα πυρίμαχο σκεύος στο φούρνο μικροκυμάτων και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά στο 50% της ισχύς μέχρι να λιώσει σχεδόν όλο το βούτυρο. Αφήστε το 1 λεπτό να σταθεί και να κρυώσει ελαφρά και προσθέστε τα αυγά και το γάλα. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
3. Συνδυάστε το αλεύρι, τη ζάχαρη και τις νιφάδες καρύδας σε ένα μπολ. Προσθέστε το μείγμα του γάλακτος και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα
4. Χύστε το μείγμα σας στη φόρμα και ψήστε για 40-50 λεπτά.
5. Για το σιρόπι βάλτε το χυμό από τα μοσχολέμονα και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Φέρτε το μείγμα σας σε βρασμό και χαμηλώστε τη φωτιά. Σιγοβράστε για 5 λεπτά μέχρι να σιροπιάσει, προσθέστε τη λεπτοτριμμένη φλούδα και ανακατέψτε.
6. Χύστε το ζεστό σιρόπι πάνω από το ζεστό κέικ, αφήστε το να κρυώσει τελείως και ξεφορμάρετε. Κόψτε και σερβίρετε.
Διαβάστε επίσης:
Κεκάκια καρύδας και μοσχολέμονου περιχυμένα με σιρόπι με ρούμι