Τηγανίτες μήλου με κανέλα

Τηγανίτες μήλου με κανέλα

Ένα γλυκό κατάλληλο για εκείνους που προσέχουν τη διατροφή τους.

Μήλα τηγανισμένα πάνω σε ζύμη για τηγανίτες και σερβιρισμένα με παγωτό βανίλια.

Υλικά
1 και 1/4 του φλιτζανιού αλεύρι ολικής αλέσεως που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλιά της σούπας άχνη ζάχαρη
3/4 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 φλιτζάνι γάλα με λίγα λιπαρά
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 μήλα κομμένα στα τέσσερα, χωρίς τα κουκούτσια, κομμένα σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση
1. Ανακατέψτε το αλεύρι, την άχνη ζάχαρη, το baking powder και την κανέλα σε ένα μπολ και κάντε μια τρύπα στη μέση.
2. Με ένα πιρούνι χτυπήστε ελαφρά μαζί το γάλα, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας σε ένα μπολ. Χύστε το μείγμα στο φρεάτιο του ξηρού μείγματος και ανακατέψτε με το πιρούνι μέχρι όλα τα υλικά να συνδυαστούν.
3. Ζεστάνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ψεκάστε ελαφρά με ελαιόλαδο. Χύστε περίπου 1/4 του φλιτζανιού από το κουρκούτι σας στο τηγάνι και απλώστε το κυκλικά σε διάμετρο περίπου 12 εκατοστών. Γρήγορα απλώστε από πάνω μια σειρά από φέτες μήλου. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά, γυρίστε προσεκτικά και μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά.
4. Συνεχίστε και με την υπόλοιπη ζύμη και σερβίρετε πασπαλίζοντας με λίγο κανέλα και μια μπάλα παγωτό βανίλια χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.

Διαβάστε επίσης:

Λαχταριστοί λουκουμάδες με μπανάνα περιχυμένοι με sauce καραμέλας

Ισπανικά churros με σοκολάτα

Γεμιστή πίτα με μήλα και φραγκοστάφυλα