Μανιτάρια γεμιστά
Ένα υλικό που άλλοι αγαπάνε και άλλοι μισούν (εσάς τους δεύτερους δεν σας καταλαβαίνουμε) σε μια συνταγή που θα πάρει ελάχιστο από τον χρόνο σας και αποτελεί ένα εξαιρετικό σνακ ή ορεκτικό για κάθε περίσταση.
Υλικά
20 μανιτάρια άσπρα(όχι μικρά,για να χωράνε τη γέμιση)
1 κρεμμύδι ξερό πολύ λεπτά κομμένο ή στο multi
3-4 φέτες μπέικον
1 κρέμα γάλακτος 200 ml
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
200 γρ. τυριά κίτρινα τριμμένα
αλάτι,πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1.Ξεφλουδίζετε τα μανιτάρια
2.Κόβετε το κοτσάνι, πετάτε το κάτω μέρος, το καθαρίζετε
και το υπόλοιπο το ψιλοκόβετε
3.Σε ένα τηγάνι βάζετε λίγο λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με τα ψιλοκομμένα κοτσάνια των μανιταριών και το ψιλοκομμένο μπέικον
4.Μέχρι να σοταριστούν, αλατοπιπερώνετε τα μανιτάρια που τα έχετε τοποθετήσει μέσα σε ένα ταψί
5.Μόλις το μείγμα πιει τα υγρά του, προσθέτετε το
μαϊντανό, την κρέμα γάλακτος και λίγο αλάτι αν χρειάζεται
6.Μόλις πάρουν μία βράση, σβήνετε το μάτι
7.Όταν το μείγμα γίνει χλιαρό, προσθέτετε τα τριμμένα τυριά
8.Με ένα κουτάλι γεμίζετε τα μανιτάρια
9.Ψήνετε στους 200 βαθμούς, μέχρι να κοκκινίσει η γέμιση