Το πιο λαχταριστό πιάτο: Enchiladas στο φούρνο

Βγάλτε τα πιρούνια!

Λίγο Μεξικό, λίγο Μεσόγειος, λίγο χρώματα, αρώματα και υπέροχες γεύσεις, αυτό το πιάτο θα γίνει σίγουρα από τα αγαπημένα σας.

Υλικά
1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1/2κ.γ. σκόνη τσίλι
1/4κ.γ. κύμινο
140γρ. τυρί κρέμα
1/4 κούπας light sour cream
280γρ. μεξικάνικη σος για enchilada
1 κούπα τριμμένο τυρί τσένταρ
1 κούπα τριμμένη γραβιέρα
1 κούπα καλαμπόκι από κονσέρβα, στραγγισμένο
115γρ. πράσινο τσίλι, ψιλοκομμένο
450γρ. extra πλατιά noodles αυγού
αλάτι, πιπέρι, κόλιαντρο

Εκτέλεση
1. Βράστε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίξτε μέσα τα noodles. Βράστε τα ανάλογα με τις οδηγίες του πακέτου.
2. Στο μεταξύ, σοτάρετε τον κιμά και στραγγίξτε τον από λίπος.
3. Προσθέστε την σκόνη τσίλι, το κύμινο και το τυρί κρέμα στον κιμά και ανακατέψτε. Μαγειρέψτε τα σε χαμηλή φωτιά μέχρι το τυρί να λιώσει.
4. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμείξτε την sour cream, την σος enchilada, το μισό τυρί, το καλαμπόκι και τα τσίλι. Ρίξτε το μείγμα με τον κιμά στο μείγμα με την sour cream και αλατοπιπερώστε. Ανακατέψτε καλά να αναμειχθούν όλα.
5. Ρίξτε τα μαγειρεμένα noodles στο μείγμα και ανακατέψτε καλά. Ρίξτε τα όλα μέσα σε ένα πιρέξ και πασπαλίστε από πάνω το υπόλοιπο τριμμένο τυρί. Ψήστε το στους 180C για 15 λεπτά ή μέχρι το τυρί να λιώσει. Όταν είναι έτοιμο, πασπαλίστε το με λίγο ψιλοκομμένο κόλιαντρο και σερβίρετε.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης