Λαχταριστές, κρεμώδεις πένες με κοτόπουλο και μπέικον
Ποιος μπορεί να πει όχι σε μια λαχταριστή, σχεδόν γκουρμέ, μακαρονάδα;
Άλλη μία απλή και πολύ νόστιμη συνταγή για ζυμαρικά που θα τακτοποιήσει και το κοτόπουλο που σας έχει απομείνει από την προηγούμενη. Η κρεμώδης υφή του τυριού και το τραγανό μπέικον θα δημιουργήσουν μία πανδαισία γεύσεων και αισθήσεων στον ουρανίσκο σας.
Υλικά
4 μπούτια ή στήθη κοτόπουλο χωρίς κόκαλα, κομμένο σε μικρά κομμάτια
6 λωρίδες μπέικον κομμένες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
350γρ. κρέμα γάλακτος
1 πακέτο πένες (μαγειρεμένες όπως λένε οι οδηγίες χρήσεις στο πίσω μέρος του πακέτου)
2 ματσάκια βασιλικό ψιλοκομμένο
100γρ. τυρί cheddar τριμμένο
Εκτέλεση
1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνεται το ελαιόλαδο, βάζετε το στήθος κοτόπουλου και το μπέικον για 4 λεπτά να τσιγαριστούν και να ροδοκοκκινίσουν.
2. Συνεχίστε με το σκόρδο και αφήστε το να τσιγαριστεί για 1 λεπτό. Αλατοπιπερώστε, κατεβάστε από την φωτιά, ρίξτε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε καλά.
3. Βάζετε το μείγμα με το κοτόπουλο και την κρέμα γάλακτος στην κατσαρόλα με τα έτοιμα ζυμαρικά και τα ανακατεύετε πολύ καλά, να πάει η σάλτσα παντού.
4. Προσθέστε στα ζυμαρικά τον βασιλικό και το cheddar και ανακατέψτε καλά τα ζεστά ζυμαρικά μέχρι να λιώσει το τυρί.