Σπιτικό ζελέ φράουλα
Ζελέ από φρέσκες φράουλες με απλά υλικά σε 3 βήματα.
Μια εύκολη συνταγή για δροσερό ζελέ φράουλα.
Υλικά
250 γραμμάρια (1 κουπάκι) φράουλες, καθαρισμένες
125 ml (1/2 φλιτζάνι) φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
125 ml (1/2 φλιτζάνι) ζεστό νερό
2 κουταλιές της σούπας ψιλή ζάχαρη
3 κουταλάκια του γλυκού ζελατίνη σε σκόνη
Εκτέλεση
1. Ξεπλύνετε τέσσερα φορμάκια ή μπολάκια χωρητικότητας 125ml (1/2 φλιτζάνι) με νερό. Βάλτε στο μπλέντερ τις φράουλες με το χυμό πορτοκαλιού και πολτοποιήστε τες μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Σουρώστε τον πολτό σας και πετάξτε τους σπόρους.
2. Σε μια μικρή κατσαρόλα συνδυάστε το νερό και την άχνη ζάχαρη. Προσθέστε τη ζελατίνη. Ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι η ζάχαρη και η ζελατίνη να διαλυθούν καλά. Προσθέστε τον πουρέ φράουλας και ανακατέψτε καλά. Χύστε το μείγμα στα φορμάκια και βάλτε τα στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
3. Για να σερβίρετε βουτήξτε τα φορμάκια σας σε ζεστό νερό και ξεφορμάρετέ τα σε πιάτα σερβιρίσματος. Διακοσμήστε με φύλλα μέντας.
Διαβάστε επίσης:
Δροσερή φρουτοσαλάτα με sauce φράουλας