Λαχταριστές πένες alfredo με τραγανό μπέικον και μπρόκολο
QUEEN.GR
Ό,τι πρέπει για ένα πλούσιο σαββατιάτικο γεύμα!
Αυτό το πιάτο δεν θέλει και ιδιαίτερα σχόλια. Μόνο ένα: μπουκιά και απόλαυση!
Υλικά
500γρ. πένες
2 κούπες μπρόκολο, κομμένο (περίπου 2 κεφάλια)
5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
1/2 κούπα βούτυρο
1 κούπα κρέμα γάλακτος
1 1/2 κούπα τυρί παρμεζάνα, τριμμένη
1/2κ.γ. σκόνη σκόρδου
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
2. Όσο βράζουν, τηγανίστε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό. Ρίξτε μέσα το μπρόκολο και σοτάρετέ το μαζί με το μπέικον, ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό στις άκρες αλλά να παραμένει μαλακό.
3. Σε ένα κατσαρολάκι, ζεστάνετε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος μέχρι να δέσουν και το βούτυρο να λιώσει. Προσθέστε την παρμεζάνα, την σκόνη σκόρδου, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε μέχρι το τυρί να λιώσει εντελώς και η σος γίνει κρεμώδης και απαλή.
4. Στραγγίξτε τα μακαρόνια όταν γίνουν και βάλτε τα σε μια μεγάλη πιατέλα. Ρίξτε από πάνω το μπέικον και το μπρόκολο και ανακατέψτε τα όλα μαζί. Έπειτα, περιχύστε τα με την σος alfredo και ανακατέψτε καλά.