Σπιτικά, τραγανά τσιπς από αραβική πίτα με σπιτικό ντιπ από κόκκινες πιπεριές
Γιατί να αγοράσετε τσιπς, όταν μπορείτε να φτιάξετε τα -πολύ πιο νόστιμα- δικά σας;
Λίγα και απλά υλικά, 3 εύκολα βήματα, και έχετε τα πιο νόστιμα, όσο πρέπει καυτερά και τραγανά τσιπς, φτιαγμένα από τα χεράκια σας. Το μόνο που μένει τώρα, είναι η καλή παρέα για να τα μοιραστείτε!
Υλικά
2 μεγάλες αραβικές πίτες ολικής αλέσεως
1/4κ.γ. αλάτι
ελαιόλαδο
1/4κ.γ. πάπρικα
1 κούπα ψητές κόκκινες πιπεριές από βάζο (τις βρίσκεται στο σούπερ μάρκετ)
1/4 κούπας ψημένα αμύγδαλα
1κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 1/2κ.γ. κόκκινο ξίδι
1κ.γ. φρέσκο σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/2κ.γ. τριμμένο κύμινο
1/8κ.γ. τριμμένο κόκκινη πιπεριά
1/8κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C.
2. Κόψτε κάθε πίτα σε 16 τριγωνάκια. Κόψτε τις προσεκτικά στη μέση ώστε να φτιάξετε 2 λεπτότερα τριγωνάκια από το κάθε κομμάτι. Απλώστε τα πιτάκια σε μια στρώση σε ένα ταψί, το οποίο θα έχετε λαδώσει ελαφρά. Ραντίστε και τις πίτες με λίγο λάδι. Πασπαλίστε τις 1/8κ.γ. αλάτι και πάπρικα. Ψήστε τις για 6 λεπτά στους 200C μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανές.
3. Ενώ οι πίτες ψήνονται, αναμείξτε στο μπλέντερ τις πιπεριές και τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέστε το υπόλοιπο 1/8κ.γ. αλάτι και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν ένα απαλό μείγμα. Βάλτε το σε ένα μπολ και σερβίρετε μαζί με τα τσιπς.