Σοκολατένια, λαχταριστά brownies
Brownies σοκολάτας εύκολα και γρήγορα σε 5 βήματα.
Με μια τραγανή κρούστα απ' έξω και υγρά, βελούδινα από μέσα σε αυτά τα brownies δεν θα μπορέσετε να αντισταθείτε.
Υλικά
200 γραμμάρια κουβερτούρα, κομμένη σε κομμάτια
200 γραμμάρια βούτυρο, κομμένο σε κύβους
3 αυγά
2 κρόκοι αυγών
270 γραμμάρια (1 και 1/4 του φλιτζανιού) ψιλή ζάχαρη
115 γραμμάρια (3/4 του φλιτζανιού) απλό αλεύρι
35 γραμμάρια (1/3 του φλιτζάνι) κακάο σε σκόνη
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς και βουτυρώστε ένα ταψάκι 16 x 26 εκατοσ. Στρώστε στη βάση και στα πλαϊνά του αντικολλητικό χαρτί ψησίματος αφήνοντας το να προεξέχει.
2. Λιώστε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ανακατεύοντας με ένα στεγνό μεταλλικό κουτάλι κατά καιρούς.
3. Χτυπήστε τα αυγά και τους κρόκους σε ένα μπολ. Αφήστε το μείγμα της σοκολάτας να κρυώσει ελαφρά και προσθέστε σε αυτό τα χτυπημένα αυγά. Ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
4. Ανακατέψτε το αλεύρι και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ. Κοσκινίστε το κακάο κα προσθέστε το στο μπολ. Προσθέστε και το μείγμα της σοκολάτας και των αυγών και ανακατέψτε μέχρι όλα τα υλικά να συνδυαστούν μεταξύ τους.
5. Χύστε το μείγμα σας στο έτοιμο ταψί σας, με μια σπάτουλα λειάνετε την επιφάνεια και ψήστε για 45-50 λεπτά. Αφήστε το γλυκό σας να κρυώσει για 6 ώρες, κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Διαβάστε επίσης: