Πανεύκολο και λαχταριστό κοτόπουλο teriyaki με ανανά
Ένα εξωτικό πιάτο που θα λατρέψετε!
Δεν θέλει πολύ κόπο για να κάνετε ένα πιάτο κατευθείαν από τη Χαβάη. Απλά υλικά, φρέσκο κοτοπουλάκι και έχετε ένα από τα πιο καλοκαιρινά πιάτα γεμάτα χρώμα και γεύση.
Υλικά
6 στήθη κοτόπουλου
6 στρογγυλές φέτες ανανά
για την Teriyaki Sauce
3κ.σ. σάλτσα σόγιας
2κ.σ. φρέσκος χυμός lime
2κ.σ. χυμός ανανά
3κ.σ. μέλι
3κ.σ. κέτσαπ
1/2κ.γ. σησαμέλαιο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1κ.σ. φρέσκια ρίζα τζίντζερ, τριμμένη
2κ.σ. φρέσκα πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
1. Ρίξτε όλα τα υλικά της teriyaki sauce σε ένα μπολ και ανακατέψτε. Βάλτε σε μια αεροστεγή σακούλα τροφίμων τις φέτες του ανανά και ρίξτε μέσα 3κ.σ. sauce teriyaki.
2. Σε μια πιο μεγάλη αεροστεγή σακούλα τροφίμων, βάλτε τα στήθη κοτόπουλου και την υπόλοιπη σος. Αφήστε τα να μαριναριστούν για 4 ώρες ή και για όλο το βράδυ αν μπορείτε.
3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175C. Ψήστε το κοτόπουλο για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα. Ψήστε τον ανανά για άλλα 5 λεπτά, βάλτε τα όλα σε μια πιατέλα και σερβίρετε.