Τρουφάκια σοκολάτας γεμισμένα με κεράσια
Κεράσια τυλίγονται σε ζύμη σοκολάτας και πασπαλίζονται με αποξηραμένες νιφάδες καρύδας.
Δοκιμάστε μια παραλλαγή της κλασικής συνταγής για τρουφάκια γεμισμένα με ολόκληρα κεράσια.
Υλικά
400 γραμμάρια καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια
1/4 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος με ζελατίνη και 35% περιεκτικότητα σε λιπαρά
2 κουταλιές της σούπας λικέρ κεράσι (cherry brandy)
κεράσια γλασέ
1/4 του φλιτζανιού νιφάδες καρύδας
Εκτέλεση
1. Συνδυάστε τη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος σε ένα πυρίμαχο σκεύος και μαγειρέψτε στο φούρνο μικροκυμάτων στη μέση της ισχύος για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας με ένα μεταλλικό κουτάλι ανά λεπτό μέχρι να λειώσει η σοκολάτα και να έχετε ένα λείο μείγμα. Προσθέστε το λικέρ κεράσι και ανακατέψτε καλά. Σκεπάστε το μπολ σας με διάφανη μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να σφίξει η ζύμη σας.
2. Στρώστε σε ένα δίσκο ή ταψάκι αντικολλητικό χαρτί και με 2 κουταλιές του γλυκού από τη σοκολατένια ζύμη σας φτιάξτε μια μπάλα. Συνεχίστε με όλη τη ζύμη.
3. Με την παλάμη σας ισιώστε την κάθε μπάλα ζύμης σε στρογγυλούς δίσκους. Βάλτε από ένα κεράσι μέσα στο κάθε δίσκο ζύμης τυλίξτε τον με ζύμη ξαναφτιάχνοντας στρογγυλές μπάλες. Βουτήξτε τες στις νιφάδες καρύδας και τοποθετήστε τα τρουφάκια σας στο έτοιμο ταψάκι. Βάλτε το ταψάκι με τα τρουφάκια στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν και να σφίξουν.
Διαβάστε επίσης:
Σοκολατένια τρουφάκια με ουίσκι, κάρδαμο και τσίλι