Ζουμερά ραβιόλι με σάλτσα ντομάτας σε 4 κινήσεις
Μια υπέροχη καλοκαιρινή συνταγή για κάθε τραπέζι.
Λίγα απλά, μεσογειακά υλικά, μερικά εύκολα βήματα και έχετε ένα λαχταριστό πιάτο για μετά την παραλία, που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Υλικά
1 πακέτο ραβιόλι τυριού
500γρ. cherry ντομάτες
λίγο ελαιόλαδο
3κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2κ.σ. μπαλσάμικο ξύδι
1/4κ.γ. αλάτι κοσέρ
1/4κ.γ. μαύρο πιπέρι
2κ.σ. φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
2 ασκαλώνια (μικρά κρεμμύδια), κομμένα σε κυβάκια
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C.
2. Κόψτε τις μισές ντομάτες στη μέση. Απλώστε τις μαζί με τις υπόλοιπες και τα ασκαλώνια σε ένα ρηχό ταψάκι, αλειμμένο με ελαιόλαδο. Πασπαλίστε τα με 1κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατέψτε τα καλά. Ψήστε τα στους 200C για 35 λεπτά.
3. Προσθέστε στο ταψί 2κ.σ. λάδι, το μπαλσάμικο, αλάτι και πιπέρι. Ψήστε τα για άλλα 10 λεπτά.
4. Βράστε τα ραβιόλι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίξτε τα και κρατήστε 1/4 κούπας από το νερό τους. Ρίξτε τα μέσα στο ταψί και ανακατέψτε με τα λαχανικά. Προσθέστε το νερό, αν χρειαστεί και πριν τα σερβίρετε γαρνίρετέ τα με τον ψιλοκομμένο βασιλικό.