Η πιο υγιεινή και… μεθυσμένη σαλάτα: Tequila lime salad με γαρίδες!

Ποιος είπε πως νοστιμιά, σωστή διατροφή και αλκοόλ δεν πάνε μαζί;

Θέλετε ένα πλήρες γεύμα, καλοκαιρινό όσο δεν πάει, δροσερό, υγιεινό και πεντανόστιμο; Αυτή η σαλάτα είναι ό,τι πρέπει για εσάς! Με ένα έξτρα δωράκι: την υπέροχη σος με γιαούρτι και τεκίλα που την απογειώνει -μαζί κι εσάς.

Υλικά

Για τις γαρίδες
2κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένο
1/2κ.γ. κύμινο
μια πρέζα νιφάδες κόκκινου πιπεριού
500γρ. μεσαίες γαρίδες
3κ.σ. τεκίλα (διαλέξτε μια καλή μάρκα)
αλάτι
2 με 3κ.σ. φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο

Για τη σαλάτα
4 κούπες baby σπανάκι
1/2 κούπα ψητές κόκκινες πιπεριές (από βάζο), σε λεπτές φέτες
1/4 κούπα κόκκινο κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
1 αβοκάντο, σε λεπτές φέτες
1/2 κούπα ρεβίθια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα

Για το dressing
1/2 κούπα γιαούρτι 0%
2κ.σ. τεκίλα
1κ.σ. ξύσμα από lime
1κ.γ. σκόνη τσίλι
2κ.σ. φρέσκος χυμός από lime

Εκτέλεση
1. Ρίξτε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, ρίξτε μέσα το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό περίπου. Προσθέστε το κύμινο και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά περίπου, ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις.
2. Βάλτε τις γαρίδες στο τηγάνι. Προσθέστε προσεκτικά την τεκίλα και αφήστε τα να μαγειρευτούν για 1 με 2 λεπτά μέχρι το αλκοόλ να εξατμιστεί. Αλατοπιπερώστε. Σοτάρετε τις γαρίδες για 3 με 5 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμες και έπειτα προσθέστε το κόλιαντρο, ανακατέψτε και βάλτε τις στην άκρη σε ένα πιάτο.
3. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα, ρίξτε το σπανάκι, τις πιπεριές, το κόκκινο κρεμμύδι και τα ρεβίθια.
4. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε όλα τα υλικά του dressing μαζί. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε έξτρα σκόνη τσίλι για πιο πικάντικο αποτέλεσμα. Βάλτε τις φέτες αβοκάντο και τις σοταρισμένες γαρίδες μέσα στη σαλατιέρα, ρίξτε από πάνω το dressing, ανακατέψτε και σερβίρετε.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης