Πουτίγκα με σταφιδόψωμο και μαρμελάδα
Μια εύκολη εκδοχή πουτίγκας με μαρμελάδα της αρεσκείας σας και βάση σταφιδόψωμου σε 4 βήματα.
Μαρμελάδα απλώνεται σε βάση από σταφιδόψωμο και περιχύνεται με κρέμα αρωματισμένη με βανίλια.
Υλικά
9 φέτες σταφιδόψωμο χωρίς την κόρα
1 και 1/2 κουταλιά της σούπας μαρμελάδα
1 κουταλιά της σούπας ψιλή ζάχαρη
3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
2 και 1/4 του φλιτζανιού άπαχο γάλα
1 κλωνάρι βανίλιας σχισμένο στη μέση
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Βουτυρώστε ένα πυρίμαχο σκεύος χωρητικότητας 8 φλιτζανιών.
2. Απλώστε μαρμελάδα στις φέτες του σταφιδόψωμου και απλώστε τες στο σκεύος σας (η μία να καλύπτει ελαφρά την άλλη).
3. Χτυπήστε μαζί τη ζάχαρη, τα αυγά, το γάλα και τους σπόρους από το κλωνάρι της βανίλιας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Χύστε το μισό από το μείγμα πάνω από τις στρωμένες φέτες σταφιδόψωμου. Αφήστε 5 λεπτά να ρουφήξουν το υγρό μείγμα. Περιχύστε τες με το υπόλοιπο.
4. Βάλτε το σκεύος σας σε ένα μεγάλο ταψί. Γεμίστε το ταψί σας βραστό νερό μέχρι τη μέση του ύψους του σκεύους σας και ψήστε για 50 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί κρούστα.
Διαβάστε επίσης:
Πουτίγκα σοκολάτας χωρίς γλουτένη