Απλά υπέροχο: Πράσινα φασολάκια με ντομάτες και φέτα
Ένα «μαμαδίστικο» φαγητό για το καλοκαίρι.
Δεν χρειάζεται να σας στέλνει συνέχεια ταπεράκια η μανούλα για να απολαμβάνετε σπιτικό φαΐ που σας θυμίζει τα παιδικά σας χρόνια. Με λίγα απλά υλικά και μερικές εύκολες κινήσεις, φτιάξτε ένα από τα πλέον νόστιμα και υγιεινά καλοκαιρινά φαγητά «της μαμάς» μόνοι σας!
Υλικά
1 συσκευασία κατεψυγμένα πράσινα φασολάκια
1κ.σ. λάδι
1 μεσαίο κρεμμύδι, σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα ντομάτες κονκασέ
1κ.γ. φύλλα ρίγανης ψιλοκομμένα (ή 1/2κ.γ. τριμμένη ρίγανη)
1/8κ.γ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού, τριμμένες
1/2 κούπα φέτα θρυμματισμένη
Εκτέλεση
1. Μαγειρέψτε τα φασολάκια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
2. Στο μεταξύ, ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετέ τα για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι το κρεμμύδι να γίνει τραγανό και μαλακό.
3. Ρίξτε μέσα τις ντομάτες, τη ρίγανη και τις νιφάδες πιπεριού, αφήστε τα όλα να πάρουν μια βράση για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το μείγμα να δέσει και τα περισσότερα υγρά να έχουν απορροφηθεί.
4. Βάλτε τα φασολάκια σε μια πιατέλα και ρίξτε από πάνω το μείγμα της ντομάτας. Πασπαλίστε με τη φέτα και σερβίρετε.