Πεντανόστιμα (και οικονομικά) hot dogs με… αστακό!
Μια μικρή γκουρμέ απόλαυση που δεν κοστίζει ούτε σε χρήματα, ούτε σε χρόνο.
Είναι ένα από τα πιο «πολυτελή» σάντουιτς που υπάρχουν, μόνο στο όνομα όμως, μιας και το lobster roll είναι ένας εξαιρετικά οικονομικός και εύκολος τρόπος να απολαύσετε μια τόσο εκλεκτή λιχουδιά. Δοκιμάστε το και θα καταλάβετε.
Υλικά
5κ.σ. μαγιονέζα
1/4 κούπας ψιλοκομμένο σέλινο
3κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2κ.σ. γιαούρτι πλήρες
1 1/2κ.γ. ψιλοκομμένος άνηθος
1/2κ.γ. αλάτι κοσέρ
1/8κ.γ. κόκκινο πιπέρι
1/2 κιλό μαγειρεμένος αστακός (μόνο η σάρκα), κομμένος σε μπουκιές
2κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
8 ψωμάκια hot dog
8 φύλλα μαρουλιού
Εκτέλεση
1. Αναμείξτε τα πρώτα 7 υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε τον αστακό στο μείγμα και ανακατέψτε. Καλύψτε το μπολ με διαφάνεια και αφήστε το στο ψυγείο να παγώσει για 1 ώρα.
2. Αλείψτε το λιωμένο βούτυρο στις κομμένες πλευρές των hot dogs. Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βάλτε μέσα τα ψωμάκια με τις βουτυρωμένες πλευρές να ακουμπάνε στο τηγάνι. Ψήστε τα για 2 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανά.
3. Απλώστε ένα φύλλο μαρουλιού σε κάθε ψωμάκι και μοιράστε από 1/3 κούπας του μείγματος μαγιονέζας-αστακού στο καθένα.