Μεσογειακό, πεντανόστιμο και υγιεινό: Ψητές ντομάτες με φέτα και μυρωδικά
Ίσως το πιο καλοκαιρινό ορεκτικό, όχι;
Δεν χρειάζονται πολλά πράγματα για να είσαι ευτυχισμένος, μόνο μερικά απλά, αγνά υλικά, μυρωδιές, γεύσεις και ένα πιάτο που ταιριάζει να το τρως δίπλα στο κύμα.
Υλικά
2 ντομάτες κομμένες στη μέση
1κ.σ. ελαιόλαδο
1/2κ.γ. μαϊντανός (φρέσκος ή αποξηραμένος)
1/4κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
1/4κ.γ. βασιλικός ξερός
1/4κ.γ. σκορδοπίπερο
2κ.γ. τριμμένο σκόρδο
100γρ. φέτα
Εκτέλεση
1. Βάλτε τις ντομάτες σε ένα ταψί αλειμμένο ελαφρά με λάδι και ρίξτε από πάνω τους τη μια κουταλιά ελαιόλαδο. Πασπαλίστε έπειτα με τα υπόλοιπα μυρωδικά.
2. Μοιράστε το τριμμένο σκόρδο πάνω σε κάθε κομμάτι ντομάτας και τέλος καλύψτε τα όλα με ίσα κομμάτια φέτας.
3. Καλύψτε τις ντομάτες και ψήστε τις στους 180C για 20 λεπτά. Ξεσκεπάστε τις και αφήστε τις στο γκριλ για άλλα 3 λεπτά, μέχρι το τυρί να λιώσει και να πάρει χρυσοκαφέ χρώμα.