Τάρτα πεπονιού με κρέμα πορτοκαλιού

Τάρτα πεπονιού με κρέμα πορτοκαλιού

Μια άκρως καλοκαιρινή συνταγή σε 5 βήματα.

Κρέμα πορτοκαλιού γεμίζει τη βάση τραγανής ζύμης και συμπληρώνεται με φέτες πεπονιού και πούλπα από passion fruit.

Υλικά
1 και 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας ψιλή ζάχαρη
150 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
1 κρόκος αυγού
2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
1/2 μικρό πεπόνι, καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες
2 passion fruit (φρούτα του πάθους)

Για την κρέμα πορτοκαλιού
2 αυγά
2 κρόκοι αυγών
2/3 του φλιτζανιού ψιλή ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλιά της σούπας κορνφλάουρ
1/3 του φλιτζανιού χυμός πορτοκάλι
100 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους

Εκτέλεση
1. Βάλτε στον επεξεργαστή τροφίμων το αλεύρι, τη ζάχαρη και το βούτυρο και ανακατέψτε τα μέχρι το μείγμα σας να μοιάζει με ψίχουλα. Προσθέστε τον κρόκο και το κρύο νερό και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να έχετε μια ομοιογενή ζύμη. Ζυμώστε τη ζύμη σας σε μια αλευρωμένη επιφάνεια σχηματίζοντας ένα δίσκο. Τυλίξτε τον με διάφανη μεμβράνη και βάλτε τον στο ψυγείο για 30 λεπτά.
2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βουτυρώστε μια στρογγυλή φόρμα για τάρτα βάθους 3 εκατοστών και βάσης διαμέτρου 23 εκατοσ. Ανοίξτε τη ζύμη σας με τον πλάστη μέσα σε δύο αντικολλητικά χαρτιά ψησίματος μέχρι να φτάσει σε πάχος τα 3 χιλιοστά. Στρώστε τη ζύμη σας στη φόρμα και κόψτε την περίσσεια. Βάλτε τη φόρμα στο ψυγείο για 15 λεπτά να σφίξει η ζύμη.
3. Βάλτε τη φόρμα σας σε ένα ταψί. Σκεπάστε τη με αντικολλητικό χαρτί και γεμίστε τη από πάνω με ρύζι (ή βάρη ψησίματος). Ψήστε για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσει η τάρτα σας και αφήστε τη να κρυώσει εντελώς.
4. Για την κρέμα βάλτε τα αυγά, τους κρόκους, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το κορνφλάουρ σε μια κατσαρόλα. Ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού και το βούτυρο και μαγειρέψτε ανακατεύοντας συνεχώς σε μέτρια φωτιά για 7-8 λεπτά. Απομακρύνετε από τη φωτιά και αφήστε την κρέμα σας να σταθεί για 5 λεπτά. Χύστε την κρέμα σας πάνω από την ψημένη βάση τάρτας, καλύψτε με διάφανη μεμβράνη και βάλτε το γλυκό σας στο ψυγείο για 2 ώρες.
5. Στρώστε από πάνω τις φέτες πεπονιού και περιχύστε με την πούλπα από τα φρούτα του πάθους. Σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης:

Τάρτες με μέλι και ξηρούς καρπούς

Εύκολη τάρτα με δαμάσκηνα

Κέικ εσπεριδοειδών με γλάσο λευκής σοκολάτας