Αφράτα και πεντανόστιμα μπισκότα με γιαούρτι

Μια λαχταριστή και διαιτητική συνταγή για ένα τέλειο σνακ!

Κάνουν είτε για πρωινό, είτε για σνακ, είτε για ένα απολαυστικό επιδόρπιο, αν τα συνοδεύσετε με γιαούρτι με γεύση βανίλια και φράουλες. Ό,τι και να διαλέξετε, σίγουρα θα σας ενθουσιάσουν!

Υλικά
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3κ.γ. baking powder
1κ.γ. baking soda
1/2κ.γ. αλάτι
1/4 κούπας κρυσταλλική ζάχαρη, και λίγη ακόμα για το πασπάλισμα
ξύσμα από 1 λεμόνι
7κ.σ. ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια και κρύο
1 κούπα γιαούρτι 2%, και λίγο ακόμα για άλειμμα
1/4 κούπα γάλα πλήρες

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C.
2. Αναμείξτε το αλεύρι, το baking powder, τη baking soda, το αλάτι, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού σε ένα μπολ. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε καλά μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χοντροκομμένα κομμάτια ζύμης.
3. Σε ένα μικρό μπολ, αναμείξτε το γιαούρτι και το γάλα. Προσθέστε το μείγμα στο μείγμα του αλευριού, ανακατέψτε καλά μέχρι η ζύμη να δέσει και έπειτα ζυμώστε με τα χέρια σας, χωρίς όμως να το παρακάνετε. Η ζύμη πρέπει να είναι ελαφρώς κολλώδης όταν τελειώσετε.
4. Απλώστε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και και ανοίξτε την σε πάχος περίπου 1εκ. Κόψτε κυκλάκια (χρησιμοποιήστε ένα ποτήρι για ευκολία) και απλώστε τα σε ένα ταψάκι. Αλείψτε τα με λίγο γιαούρτι και έπειτα πασπαλίστε τα με τη ζάχαρη. Ψήστε τα για 12 με 15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης