Ψητές μπανάνες με παγωτό και sauce σοκολάτας
Μπανάνες που ψήνονται, συνοδεύονται με παγωτό και περιχύνονται με σάλτσα σοκολάτας σε 3 βήματα.
Ένα πανεύκολο γλύκισμα με πλούσια γεύση.
Υλικά
6 μεγάλες μπανάνες, ξεφλουδισμένες και κομμένες στη μέση κατά μήκος
30 γραμμάρια βούτυρο, κομμένο σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
Για τη σάλτσα σοκολάτας
120 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, κομμένη σε κομμάτια
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με ζελατίνη και 35% περιεκτικότητα σε λιπαρά
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς και βάλτε τις μπανάνες με την κομμένη τους πλευρά προς τα πάνω σε ένα σκεύος 3 εκατοστών βάθους και διαστάσεων 30 x 19 εκατοσ. Βάλτε τη ζάχαρη και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 3 λεπτά μέχρι να λιώσουν ζάχαρη κα βούτυρο και να ομογενοποιηθούν. Περιχύστε τις μπανάνες και ψήστε τες στο φούρνο για 12-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε τες 5 λεπτά να κρυώσουν.
2. Στο μεταξύ φτιάξτε τη σάλτσα σοκολάτας. Μαγειρέψτε σε μέτρια-χαμηλή φωτιά τα κομμάτια σοκολάτας και την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα για περίπου 4 λεπτά ανακατεύοντας με ένα μεταλλικό κουτάλι.
3. Για να σερβίρετε βάλτε πάνω από τις ψητές μπανάνες σας μπάλες παγωτού και περιχύστε με τη σάλτσα σοκολάτας. Πασπαλίστε με χοντροκομμένα φιστίκια ή αμύγδαλα και σερβίρετε.
Διαβάστε επίσης:
Τηγανητό παγωτό σε κρούστα από κέικ