Ένας διαφορετικός, υπέροχος μουσακάς που θα σας ενθουσιάσει
Mια εναλλακτική εκδοχή του αγαπημένου πιάτου που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.
Ακόμα και αυτοί που δεν αγαπούν τόσο τη μελιτζάνα, δεν θα μπορέσουν να κρατήσουν τα χέρια του μακριά από αυτό το λαχταριστό πιάτο με την ατελείωτη νοστιμιά και τις ελάχιστες θερμίδες!
Υλικά
1 κούπα λιωμένες ντομάτες από κονσέρβα
λίγο ελαιόλαδο
1 μικρή μελιτζάνα, καθαρισμένη και κομμένη κατά μήκος σε 4 φέτες
1 κούπα ψιλοκομμένο λάχανο
1 κούπα τυρί ρικότα
1 αυγό
1/4 φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κούπα τριμμένη μοτσαρέλα
4 κλωναράκια βασιλικό, με κομμένα τα φύλλα
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Απλώστε τις ντομάτες σε ένα ταψί αι βάλτε τις στην άκρη.
2. Ζεστάνετε λάδι ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάλτε μέσα τη μελιτζάνα και τηγανίστε την για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να μαλακώσουν οι φέτες. Βγάλτε τις από τη φωτιά και αφήστε τις να κρυώσουν ελαφρά.
3. Ενώ οι φέτες μελιτζάνας κρυώνουν, βάλτε το λάχανο, τη ρικότα, το αυγό και το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ. Αναμείξτε τα καλά με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν. Βάλτε από 1/4 κούπας του μείγματος στο κέντρο κάθε φέτας μελιτζάνας, τυλίξτε τις και βάλτε τις σε σειρά στο ταψί, πάνω στις απλωμένες ντομάτες.. Πασπαλίστε τη μοτσαρέλα από πάνω και ψήστε τις για 35-40 λεπτά μέχρι το τυρί να λιώσει και να πάρει χρώμα. Πασπαλίστε με τα φύλλα βασιλικού και σερβίρετε.