Κέικ με βερίκοκα και αχλάδια
Κομμάτια φρέσκων αχλαδιών και αποξηραμένα βερίκοκα δίνουν μοναδική γεύση σε ένα κέικ έτοιμο σε 4 βήματα.
Φτιάξτε ένα υπέροχο γλύκισμα με τα πρώτα αχλάδια της σεζόν.
Υλικά
1/2 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι αποξηραμένα βερίκοκα, κομμένα σε κομμάτια
1 φλιτζάνι ψιλή ζάχαρη
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 φλιτζάνια απλά αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
2 αχλάδια, ξεφλουδισμένα, χωρίς σπόρους, κομμένα σε κύβους
Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεστάνετε το χυμό πορτοκαλιού και τα βερίκοκα. Απομακρύνετε από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα σας για 30 λεπτά να κρυώσει. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς και βουτυρώστε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ με τσέρκι και βάση διαμέτρου 22 εκατοσ. Στρώστε στη βάση και στα πλαϊνά αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
2. Με το μίξερ σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τη ζάχαρη, το λάδι, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας.
3. Προσθέστε το αλεύρι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τη μαγειρική σόδα κοσκινίζοντάς τα. Προσθέστε το μείγμα των βερίκοκων και τα αχλάδια και ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Χύστε το στη φόρμα και με μια σπάτουλα ισιώστε την επιφάνεια.
4. Ψήστε για 60-70 λεπτά, αφήστε το κέικ σας 5 λεπτά να κρυώσει ελαφρά και ξεφορμάρετέ το για να κρυώσει εντελώς. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.
Διαβάστε επίσης:
Εύκολη τάρτα αχλαδιών με σφολιάτα
Απολαυστικό κέικ μαύρης σοκολάτας και γάλακτος