«Ελληνικό» burger με φέτα και ζουμερό σπιτικό μπιφτέκι
Ελληνικές μυρωδιές σε κάθε μπουκιά αυτού του απίστευτου μπέργκερ με τις λίγες θερμίδες!
Ναι, το burger είναι κλασική και αγαπημένη «αμερικανιά», υπάρχει όμως μια εκδοχή του που όχι μόνο φωνάζει «Ελλάδα» και μεσογειακή διατροφή, αλλά το κάνει και πολύ υγιεινό για τη σιλουέτα μας!
Υλικά
Για τη σος
1/2 κούπα τυρί φέτα, θρυμματισμένη
2κ.σ. light μαγιονέζα
2κ.σ. γιαούρτι 2%
1/4κ.γ. χοντροτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
Για τα burgers
5 φέτες κόκκινο κρεμμύδι
λίγο ελαιόλαδο
500γρ. άπαχο κιμά
2/3 κούπας φρέσκα τρίμματα ψωμιού
1/3 κούπας κόκκινες πιπεριές, ψητές, από βάζο
1/4 κούπας φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1κ.γ. ξερή ρίγανη
1/4κ.γ. αλάτι
1/4κ.γ. χοντροτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 πακέτο κατεψυγμένο σπανάκι, στραγγισμένο και στεγνό
1 μεγάλο αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
1 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
5 ψωμάκια για μπέργκερ
Εκτέλεση
Για τη σος:
1. Αλέστε τα 5 υλικά στο multi μέχρι να γίνουν ένα απαλό μείγμα. Καλύψτε το με μια ζελατίνα και βάλτε το στο ψυγείο να παγώσει.
Για τα burgers:
1. Βάλτε τις φέτες κρεμμυδιού στο γκριλ , το οποίο θα έχετε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε τις για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Αφήστε τις στην άκρη.
2. Αναμείξτε τον κιμά και τα υπόλοιπα 9 υλικά (μέχρι και το λιωμένο σκόρδο) σε ένα μεγάλο μπολ. Χωρίστε το μείγμα σε 5 ίσες ποσότητες και πλάστε την κάθε μία σε ένα πλατύ μπιφτέκι.
3. Βάλτε τα μπιφτέκια στο γκριλ και ψήστε τα για 6 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να δείτε πως είναι έτοιμα.
4. Αλείψτε τα κάτω ψωμάκια με 1 1/2 κ.σ. από τη σος το καθένα, βάλτε πάνω τα μπιφτέκια και από πάνω τους από 1 φέτα κρεμμύδι και καλύψτε τα με τα πάνω ψωμάκια.