Ρυζόγαλο αρωματισμένο με βανίλια και κανέλα
Μια παραδοσιακή συνταγή για ρυζόγαλο.
Δοκιμάστε αυτήν την καλοκαιρινή εκδοχή για ρυζόγαλο σερβιρισμένη με μούρα.
Υλικά
1,75 λίτρα γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 ξυλάκι κανέλα
Λεπτοριμμένη φλούδα από 1 λεμόνι
3/4 του φλιτζανιού (165 γραμμάρια) κρυσταλλική ζάχαρη
220 γραμμάρια μικρόκοκκο ρύζι (πχ. Arborio)
400 γραμμάρια ανάμεικτα φρέσκα μούρα
Εκτέλεση
1. Βάλτε το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας, την κανέλα, το ξύσμα λεμονιού και τη ζάχαρη σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Αφήστε τα να βράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας.
2. Προσθέστε το ρύζι και χαμηλώστε τη φωτιά στο χαμηλό. Μαγειρέψτε ανακατεύοντας κατά διαστήματα για 40-50 λεπτά μέχρι να βράσει το ρύζι και το μείγμα σας να πήξει ελαφρά (θα συνεχίσει να είναι αρκετά υγρό σε αυτό το στάδιο).
3. Απομακρύνετε από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα σας να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Βάλτε το στο ψυγείο για 3 ώρες και για να σερβίρετε μοιράστε σε μπολ και στολίστε με μούρα.
Διαβάστε επίσης:
Πουτίγκα με σταφιδόψωμο και μαρμελάδα
Πουτίγκα με καρύδια πεκάν και άρωμα καφέ
Πουτίγκα ρυζιού αρωματισμένη με μοσχοκάρυδο