Kριθαράκι με καπνιστό σολομό
Το αγαπημένο υλικό των κυριακάτικων δείπνων, η μανέστρα σε μία πρωτότυπη και πιο gourmet συνταγή για ένα πιο επίσημο δείπνο. Πολλές λεπτές γεύσεις συνδυασμένες μαζί σε ένα ανάλαφρο και πολύ γευστικό πιάτο.
Υλικά
500γρ. κριθαράκι
2 φιλέτα καπνιστού σολομού κομμένο σε κομμάτια
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 ματσάκι σπανάκι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κατεψυγμένο)
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
60γρ. φρέσκο χυμό λεμόνι
2 μικρά κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
200γρ. τυρί ricotta
Εκτέλεση
1.Βράστε τα ζυμαρικά σε μία κατσαρόλα όπως αναγράφεται στις οδηγίες χρήσεις στο πίσω μέρος του πακέτου. Στραγγίστε τα και βάλτε τα πάλι στην κατσαρόλα.
2.Βάλτε το σολομό, το λάδι, το σπανάκι, το σκόρδο, τον ξύσμα από λεμόνι και τον χυμό λεμονιού στην κατσαρόλα με το κριθαράκι. Ανακατέψτε καλά να πάνε τα υλικά παντού.
3.Σερβίρετε το κριθαράκι σε μικρά μπολ και τελειώστε με την ricotta. Αλατοπιπερώστε και είστε έτοιμη για σερβίρισμα.