Φαρφάλες με κοτόπουλο και λευκό κρασί
Ο συνδυασμός ζυμαρικών με κοτόπουλο είναι ένα all time classic πιάτο, αρέσει σε όλους και αποτελεί μια αρκετά εύκολη και γρήγορη συνταγή. Ότι πρέπει δηλαδή για ένα βράδυ που έχετε γυρίσει σπίτι από τη δουλειά, δεν έχετε διάθεση να βγείτε έξω και το μόνο που θέλετε είναι να φτιάξετε ένα απλό αλλά χορταστικό φαγητό, να το πάρετε μαζί σας στον καναπέ και να βάλετε ένα dvd να παίζει.
Υλικά
500γρ. φαρφάλες
½ κιλό κοτόπουλο φιλέτο κομμένο κυβάκια
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κυβάκια
500ml κρέμα γάλακτος
½ ποτήρι λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1.Βράζετε τα μακαρόνια και τα αφήνετε στο σουρωτήρι
2.Στην κατσαρόλα που είχατε τα μακαρόνια ρίχνετε λίγο λάδι και
μόλις κάψει βάζετε τα κομματάκια του κοτόπουλου
και τα κομμάτια τις πιπεριάς και τα σωτάρετε
3.Όταν ροδίσει το κοτόπουλο και μαλακώσει η πιπεριά τα σβήνετε
με το κρασί
4. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε
5.Κλείνετε το μάτι της κουζίνας, προσθέτετε τα μακαρόνια
και ανακατεύετε να πάει παντού η σάλτσα με το κοτόπουλο
6.Σερβίρετε και αν θέλουμε ρίχνετε επάνω λίγο τριμμένο κασέρι