Σπιτική κρέμα λεμονιού

Πέντε υλικά σε τρία βήματα συνδυάζονται σε μια υπέροχη κρέμα.

Φτιάξτε εύκολα μοσχομυριστή κρέμα λεμονιού και απλώστε τη πάνω σε μπισκότα, τάρτες, παγωτό ή βάσεις μαρέγκας.

Υλικά
4 αυγά
3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι φυσικός χυμός λεμόνι
2 κουταλάκια του γλυκού λεπτοτριμμένη φλούδα λεμονιού
125 γραμμάρια βούτυρο, κομμένο σε κύβους

Εκτέλεση
1. Βάλτε τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα πυρίμαχο σκεύος και τοποθετήστε το πάνω από νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί). Ανακατέψτε με ένα χτυπητήρι συνεχώς, μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί τελείως.
2. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, τη φλούδα λεμονιού και το βούτυρο και συνεχίστε το ανακάτεμα για 15-20 λεπτά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές, πηχτό μείγμα (μην αφήσετε το μείγμα σας να βράσει γιατί θα σβολιάσει).
3. Χύστε το ζεστό σας μείγμα σε αποστειρωμένα βάζα και κλείστε τα αμέσως. Όταν κρυώσει αποθηκεύστε την κρέμα σας στο ψυγείο.

Διαβάστε επίσης:

Σπιτικό παγωτό βανίλια με μπισκότα

Cupcakes μπανάνας με γλάσο μαύρης σοκολάτας

Κέικ με mousse σοκολάτας γάλακτος

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης