Καρπούζι και πεπόνι σε σιρόπι πράσινου τσαγιού
Δύο είδη πεπονιού και καρπούζι μαρινάρονται σε σιρόπι πράσινου τσαγιού με ginger και σερβίρονται παγωμένα.
Δοκιμάστε να δώσετε πιπεράτη γεύση στα φρούτα σας περιχύνοντάς τα με σιρόπι πράσινου τσαγιού με ginger.
Υλικά
1/2 φλιτζάνι (100 γραμμάρια) ψιλή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι (125 ml) νερού
2 φακελάκια πράσινο τσάι
5 εκατοστά φρέσκο ginger (πιπερόριζα), καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
2 κλωναράκια φρέσκος δυόσμος
1/2 μικρό καρπούζι, χωρίς τη φλούδα και κομμένο σε λεπτές φέτες
1/2 πεπόνι κίτρινο, χωρίς τους σπόρους και τη φλούδα, κομμένο σε λεπτές φέτες
1/2 πεπόνι, χωρίς τους σπόρους και τη φλούδα, κομμένο σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση
1. Συνδυάστε τη ζάχαρη, το νερό, τα φακελάκια τσαγιού, το ginger και τα κλωναράκια δυόσμου σε ένα μετρίου μεγέθους τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 5 λεπτά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Δυναμώστε τη φωτιά σε μέτρια-υψηλή και αφήστε τα να βράσουν. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι ελαφρά. Απομακρύνετε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.
2. Τοποθετήστε τα δύο είδη πεπονιού και το καρπούζι σε ένα μεγάλο μπολ. Σουρώστε το σιρόπι και περιχύστε τα φρούτα σας. Τοποθετήστε το μπολ στο ψυγείο για 1 ώρα.
3. Μοιράστε τα φρούτα σας σε μπολ της επιλογής σας, περιχύστε με το σιρόπι και σερβίρετε.
Διαβάστε επίσης:
Δροσερή φρουτοσαλάτα με sauce φράουλας