Παρφέ με μέλι, γάλα και μασκαρπόνε
Πέντε υλικά συνδυάζονται εύκολα σε τέσσερα βήματα σε ένα υπέροχο παρφέ.
Ένα υπέροχο γλύκισμα που ταιριάζει άψογα με φρέσκια κηρήθρα μελιού και βατόμουρα.
Υλικά
5 κρόκοι αυγών
1/2 φλιτζάνι (110 γραμμάρια) ψιλή ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας μέλι
300 ml γάλα
300 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε
Εκτέλεση
1. Στρώστε διάφανη μεμβράνη σε ένα ορθογώνιο σκεύος διαστάσεων 22 x 12 εκατοσ. αφήνοντας άφθονη να προεξέχει.
2. Χτυπήστε με το μίξερ σε ένα μπολ τους κρόκους, τη ζάχαρη και το μέλι.
3. Ζεστάνετε το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή φωτιά μέχρι να έρθει λίγο πριν το σημείο βρασμού. Απαλά χτυπώντας με το μίξερ προσθέστε το γάλα στο μείγμα των αυγών. Προσθέστε το μασκαρπόνε και ανακατέψτε με μια σπάτουλα. Απλώστε το μείγμα στο σκεύος σας και καλύψτε με τη διάφανη μεμβράνη. Βάλτε το στην κατάψυξη για 1 νύχτα.
4. Αφαιρέστε το γλυκό σας από το σκεύος σας, κόψτε το σε κομμάτια και σερβίρετε μαζί με κηρήθρα και βατόμουρα.
Διαβάστε επίσης:
Παγωτό γιαούρτι με μαρμελάδα πορτοκάλι