Ζελέ γάλακτος
Πέντε υλικά σε τέσσερα απλά βήματα συνδυάζονται σε πρωτότυπα ζελέ γάλακτος.
Γάλα αρωματισμένο με βανίλια μεταμορφώνεται σε δροσερά ζελέ, που ταιριάζουν άψογα με γλυκόξινες κομπόστες φρούτων.
Υλικά
2 και 1/4 του φλιτζανιού (625 ml) γάλα
1 φλιτζάνι (250 ml) κρέμα γάλακτος με 20% περιεκτικότητα σε λιπαρά
1/2 φλιτζάνι (110 γραμμάρια) ψιλή ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
8 κουταλάκια του γλυκού ζελατίνη σε σκόνη
Εκτέλεση
1. Βάλτε το γάλα, την κρέμα, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας σε μια κατσαρόλα και ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Απομακρύνετε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας.
2. Χύστε 1/4 του φλιτζανιού νερό σε ένα πυρίμαχο μπολ. Πασπαλίστε με τη ζελατίνη και βάλτε το μπολ σας πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (τεχνική μπεν μαρί). Ανακατέψτε μέχρι η ζελατίνη να διαλυθεί τελείως.
3. Προσθέστε το μείγμα της ζελατίνης σε εκείνο του γάλακτος και ανακατέψτε. Μοιράστε το μείγμα σας σε φορμάκια και αφήστε τα να κρυώσουν. Βάλτε τα στο ψυγείο για μία νύχτα.
4. Ξεφορμάρετε και σερβίρετε ιδανικά μαζί με κομπόστα βατόμουρο.
Διαβάστε επίσης: