Το πιο νόστιμο (και αμαρτωλό) ντιπ με παρμεζάνα και μπέικον

Το πιο νόστιμο (και αμαρτωλό) ντιπ με παρμεζάνα και μπέικον

Κρεμώδες, λαχταριστό, σκέτο όνειρο.

Ναι οκ, σίγουρα έχει κάμποσες θερμίδες. Ναι οκ, δεν είναι για να το τρως κάθε μέρα, ούτε καν κάθε εβδομάδα. Αλλά ένα ωραίο κυριακάτικο μεσημέρι, με καλή παρέα στο σπίτι, πείτε μας, θα θέλατε τίποτε άλλο;

Υλικά
4 φέτες μπέικον, σοταρισμένο
1/4 λευκό κρεμμύδι
1κ.σ. βούτυρο
400γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 κούπας τριμμένη παρμεζάνα
1/2κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1κ.γ. τριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C.
2. Ψιλοκόψτε το μπέικον σε κομματάκια. Βάλτε το βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι και ζεστάνετέ το μέχρι να λιώσει.
3. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και ρίξτε το στο καυτό τηγάνι, σε μέτρια θερμοκρασία. Σοτάρετέ το μέχρι να μαλακώσει και αρχίσει να γίνεται καφέ, για περίπου 5 με 10 λεπτά.
4. Σε ένα μεσαίο μπολ, αναμείξτε το μπέικον, το κρεμμύδι, το τυρί κρέμα, την παρμεζάνα, τη σκόνη σκόρδου και το πιπέρι. Ανακατέψτε τα καλά.
5. Βάλτε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ψήστε το για 15 λεπτά. Σερβίρετέ το με κρακεράκια και τσιπς και απολαύστε!