Υπέροχη και πανεύκολη μακαρονάδα με ντομάτα και βούτυρο
Φτιάχνεται στο λεπτό, τρώγεται ακόμα πιο γρήγορα!
Αν βαριέστε να μαγειρέψετε «σοβαρά» αλλά θέλετε να φάτε κάτι σπιτικό, πεντανόστιμο και υγιεινό, έχουμε ό,τι ακριβώς χρειάζεστε στην μορφή μιας τέλειας μακαρονάδας.
Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια fusilli (βίδες)
1 κονσέρβα ντομάτες ολόκληρες
2κ.σ. βούτυρο
2κ.γ. ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
λίγο αποξηραμένο βασιλικό (ή φρέσκο ψιλοκομμένο), προαιρετικά
Εκτέλεση
1. Βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, μέχρι να γίνουν al dente.
2. Όσο τα μακαρόνια βράζουν, ετοιμάστε τις ντομάτες. Ξεφλουδίστε τις με τα χέρια και βάλτε τις σε ένα τηγάνι. Προσθέστε ό,τι χυμό ντομάτας έχει μείνει στην κονσέρβα και έπειτα το βούτυρο. Αφήστε τα να πάρουν μια βράση και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράζει μέχρι να γίνουν τα μακαρόνια. Ρίξτε μέσα τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι (όσο θέλετε). Αν θέλετε ρίξτε και τον βασιλικό και ανακατέψτε.
3. Όταν τα μακαρόνια είναι έτοιμα, στραγγίξτε τα, ξαναβάλτε τα στην κατσαρόλα και ρίξτε μέσα την σάλτσα. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε.