Σπιτικό σορμπέ ανάμεικτων μούρων
Πέντε υλικά συνδυάζονται σε ένα απολαυστικό σορμπέ χωρίς τη χρήση παρασκευαστή παγωτού.
Ένα δροσερό γλύκισμα, για όσους αναζητούν καλοκαιρινές γεύσεις μες στο φθινόπωρο.
Υλικά
600 γραμμάρια ανάμεικτα κατεψυγμένα μούρα
1 φλιτζάνι (220 γραμμάρια) ψιλή ζάχαρη
1 κλωνάρι βανίλιας, σχισμένος κατά μήκος
2 κουταλιές της σούπας λικέρ crème de cassis (προαιρετικό)
2 ασπράδια αυγών
Εκτέλεση
1. Τοποθετήστε τα μούρα και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα. Ξύστε τους σπόρους της βανίλιας και ρίξτε τους και αυτούς στην κατσαρόλα. Προσθέστε και το κλωναράκι της βανίλιας και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη τελείως.
2. Δυναμώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράστε για 4 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά το μείγμα σας. Αφήστε το για 10 λεπτά να κρυώσει και προσθέστε το crème de cassis. Πετάξτε το κλωναράκι βανίλιας.
3. Χύστε το μίγμα σε ένα πλαστικό δοχείο και βάλτε το στην κατάψυξη για 3 ώρες μέχρις ότου αρχίσουν οι πλευρές να παγώνουν καλά. Βάλτε τη γρανίτα σας σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και «δουλέψτε τη μέχρι να σπάσουν οι παγοκρύσταλλοι. Επιστρέψτε το μείγμα σας στο δοχείο και βάλτε το στην κατάψυξη για άλλες 2 ώρες.
4. Βάλτε το σορμπέ σας και πάλι στον επεξεργαστή τροφίμων μαζί με τα ασπράδια και χτυπήστε τα όλα μαζί μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Χύστε το πάλι στο πλαστικό δοχείο και στην κατάψυξη για 4 ώρες τουλάχιστον. Σερβίρετε.