Brownies λευκής και σκούρας σοκολάτας

Τα γνώριμά σας brownies σε μια από τις πιο light εκδοχές τους.

Συνδυάστε σκούρα και λευκή σοκολάτα για να φτιάξετε αυτό το υπέροχο low fat γλύκισμα.

Υλικά
85 γραμμάρια καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα, κομμένη σε κομμάτια
2 κουταλάκια του γλυκού στιγμιαίος καφές σε σκόνη
125 ml (1/2 φλιτζάνι) ζεστό νερό
60 γραμμάρια light μαργαρίνη
155 γραμμάρια (3/4 του φλιτζανιού) καστανή ζάχαρη
2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
75 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι) αλεύρι
50 γραμμάρια (1/3 του φλιτζανιού) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
50 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι) κακάο σε σκόνη
50 γραμμάρια (1/4 του φλιτζανιού) δάκρυα λευκής σοκολάτας

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε ένα τετράγωνο σκεύος 19 x 19 εκατόσ. Στρώστε στη βάση και στις πλευρές του αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, αφήνοντας το να προεξέχει.
2. Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μαγειρέψτε ανακατεύοντας τη μαύρη σοκολάτα, τον καφέ, το νερό και τη μαργαρίνη για περίπου 5 λεπτά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Απομακρύνετε την κατσαρόλα σας από τη φωτιά, προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε πολύ καλά. Αφήστε το μείγμα σας 10 λεπτά να κρυώσει.
3. Προσθέστε στο μείγμα σας τα αυγά, τα δύο άλευρα (κοσκινισμένα) και το κακάο και ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά σε ένα ενιαίο μείγμα. Προσθέστε τα δάκρυα λευκής σοκολάτας, ανακατέψτε και με τη βοήθεια ενός κουταλιού χύστε το μείγμα σας στην έτοιμη φόρμα.
4. Ψήστε το γλυκό σας στο φούρνο για 20 λεπτά και αφήστε το εν συνεχεία να κρυώσει εντελώς.
5. Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και σκόνη κακάο, κόψτε σε 16 κομμάτια και σερβίρετε.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης