Γλυκά «ζυμαρικά» με σάλτσα μελιού
Γλυκές μπάλες ζύμης βράζουν σε σάλτσα μελιού και συνοδεύονται με παγωτό σε ένα υπέροχο γλύκισμα.
Δοκιμάστε την επόμενη φορά που θέλετε να φτιάξετε λουκουμάδες αυτήν τη συνταγή με κομμάτια γλυκιάς ζύμης περιχυμένη με σάλτσα μελιού.
Υλικά
190 γραμμάρια (1 και 1/4 του φλιτζανιού) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
30 γραμμάρια βούτυρο, κομμένο σε κομματάκια
80 ml (1/3 του φλιτζανιού) γάλα
40 ml σιρόπι σφενδάμου (maple syrup)
40 ml μέλι
Για τη σάλτσα
500 ml (2 φλιτζάνια) βραστό νερό
100 ml σιρόπι σφενδάμου ((maple syrup)
85 ml μέλι
100 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι) καστανή ζάχαρη
40 γραμμάρια βούτυρο
Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίστε το αλεύρι. Με τα δάχτυλά σας δουλέψτε το βούτυρο με το αλεύρι μέχρι το μείγμα σας να μοιάζει με ψίχουλα. Κάντε μια τρύπα στη μέση και προσθέστε το γάλα, το σιρόπι και το μέλι και ανακατέψτε καλά με ένα ξύλινο κουτάλι. Χωρίστε τη ζύμη σας σε 18 μπαλάκια.
2. Για τη σάλτσα συνδυάστε το νερό, το μέλι, το σιρόπι, τη ζάχαρη και το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας για 3 λεπτά μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί και το μείγμα να αρχίσει να σιγοβράζει.
3. Προσθέστε τα μπαλάκια ζύμης σας στη σάλτσα και σκεπάστε με το καπάκι. Μαγειρέψτε για 20 λεπτά και με μια τρυπητή κουτάλα. Σουρώστε τα με μια τρυπητή κουτάλα και μοιράστε τα σε 6 μπολ σερβιρίσματος. Περιχύστε με τη σάλτσα και συνοδεύστε με παγωτό ή κρέμα γάλακτος.