Crumble με μήλα και ραβέντι
Ένα γλύκισμα που δεν θα σας ταλαιπωρήσει καθόλου στην κουζίνα.
Μήλα και μίσχοι ραβέντι σκεπάζονται από ένα τραγανό μείγμα αλεύρων και βρώμης σε ένα εύκολο crumble με υπέροχη γεύση.
Υλικά
5 (350 γραμμάρια) μίσχοι του φυτού ραβέντι, καθαρισμένοι και ψιλοκομμένοι
3 μεγάλα πράσινα μήλα, ξεφλουδισμένα, χωρίς τα κουκούτσια, κομμένα στα οχτώ
1/4 του φλιτζανιού ψιλή ζάχαρη
1/3 του φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/4 του φλιτζανιού απλό αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη πιπερόριζα (ginger)
100 γραμμάρια βούτυρο, κομμένο σε κύβους
1/2 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε ένα πυρίμαχο σκεύος χωρητικότητας 6 φλιτζανιών.
2. Ανακατέψτε τα κομμάτια ραβέντι, τα μήλα, την ψιλή ζάχαρη και 2 κουταλιές κρύο νερό και στρώστε τα στο σκεύος σας ανάκατα. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 20-25 λεπτά.
3. Στο μεταξύ κοσκινίστε τα δύο είδη άλευρα και το ginger σε ένα μπολ. Προσθέστε το βούτυρο και δουλέψτε το μείγμα με τα δάχτυλά σας μέχρι να μοιάζει με ψίχουλα. Προσθέστε τις νιφάδες βρώμης και την καστανή ζάχαρη και ανακατέψτε. Βγάλτε το σκεύος σας από το φούρνο, πετάξτε το αλουμινόχαρτο και πασπαλίστε τα φρούτα σας με το μείγμα των αλεύρων. Ψήστε για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει το γλυκό σας και σερβίρετε με κρέμα γάλακτος, παγωτό ή κρέμα ζαχαροπλαστικής.