Ονειρεμένο σουφλέ με noodles και τόνο

Θα το λατρέψετε με την πρώτη ματιά.

Ένα υπέροχο σουφλέ για τις βροχερές (ή όχι) μέρες, ζεστό, σπιτικό και «χουχουλιάρικο», που θα το αγαπήσουν όλοι.

Υλικά
1 πακέτο noodles αυγού (περίπου 500γρ.)
2κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/3 κούπας ψιλοκομμένο καρότο
2κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 3/4 κούπας άπαχο γάλα
1/2 κούπα τυρί κρέμα χωρίς λιπαρά, λιωμένο
2κ.σ. μουστάρδα Dijon
1/4κ.γ. αλάτι
1/2κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κούπα κατεψυγμένο αρακά, αποψυγμένο
1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
2 κονσέρβες τόνος σε νερό, στραγγισμένος και σε κομματάκια
λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση
1. Βράστε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και στραγγίξτε τα.
2. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, και ρίξτε μέσα το κρεμμύδι και το καρότο. Τσιγαρίστε τα για 6 λεπτά ή μέχρι το καρότο να μαλακώσει, ανακατεύοντας συχνά. Πασπαλίστε με το αλεύρι και αφήστε το να μαγειρευτεί για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς.
3. Σιγά σιγά ρίξτε μέσα στο τηγάνι το γάλα και αφήστε το να μαγειρευτεί για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, μέχρι να πήξει ελαφρώς. Προσθέστε το τυρί κρέμα, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι και μαγειρέψτε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
4. Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίξτε μέσα τα noodles, τον αρακά, την μισή παρμεζάνα και τον τόνο. Ανακατέψτε καλά και ρίξτε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος αλειμμένο με λίγο λάδι και πασπαλίστε το με την υπόλοιπη παρμεζάνα. Βάλτε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 3 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα και να αρχίσει να αφρίζει. Αφήστε το να σταθεί για 5 λεπτά πριν το σερβίρετε.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης