Σούπα φακές με λαχανικά
Ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο και ο πιο κλασικός τρόπος για να μαγειρέψετε τις φακές. Για να ξέρουμε όμως και τα κλασικά πιάτα της μαμάς αλλά και να είμαστε ένα βήμα μπροστά σας παρουσιάζουμε την δικιά μας εκδοχή της σούπας με φακές.
Υλικά
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κοτσάνια σέλινο ψιλοκομμένα
1 κουτ. σούπας κάρυ
400γρ. πελτέ ντομάτας
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
½ κούπα φακές (πλυμένες)
230γρ. μελιτζάνες ψιλοκομμένες
2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
Γιαούρτι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
1.Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε το λάδι να ζεσταίνεται. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σέλινο. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά σας και στη συνέχεια προσθέστε το κάρυ. Ανακατέψτε καλά.
2.Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας, το ζωμό λαζανικών και τις φακές. Αφήστε τες να βράσουν για 45 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Συνηχείστε προσθέτοντας τις πιπεριές, τις μελιτζάνες και το κάρυ. Σιγοβράστε για άλλα 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά σας. Αλατοπιπερώστε.
3.Σερβίρετε ζεστή, παρέα με δροσερό γιαούρτι.